Komentari

opcije.blog.hr

Dodaj komentar (18)

Marketing


  • Wirtschaft

    Da li bi se ovjde isplatila ista strategija kao i sa CYPB tj, da se proda put @50 za 3.40$ (u ocekivanju da ce se cijena dionice zbog najave kupnje otic jos prema gore? Problem je za nas sa malim accountom sto je vrijednost dionice reda velicine 50$ sto znaci da po jednoj opciji moramo imati 5000$ kapitala.

    avatar

    03.05.2007. (21:31)    -   -   -   -  

  • Optionmaster

    Upravo iz tih razloga (skupoce dionice) smatram NEPOGODNU za put-sell bilo koju dionicu preko $8 ili $10 jer vam veze preveliki kapital za mali trejd. Ovdje bi trebao "svezati" $50K da bi zaradio $3.4K a to je ipak malo previse! Zato ovakve TIPOVE prihvacam po principu TAKE IT OR LEAVE iT ili mu vjerujem i kupujem TOCNO ono sto je preporuceno (a to su uvijek LONG put/call pozicije) ili ako mi je nesto "sumnjivo" - propustam cijeli trejd!

    avatar

    03.05.2007. (22:34)    -   -   -   -  

  • Wirtschaft

    Vidio sam danas Cramera kad je bio kao gost no tad je MNST vec bio na 47$. No u svakom slucaju palac gore za Cramera.

    avatar

    03.05.2007. (23:06)    -   -   -   -  

  • Optionmaster

    Steta ako nisi vidio moj unos od 18. Aprila nakon Mad Money-a kad je originalno preporucen! Posto je Aprilska opcija bila na izdisaju trebalo je uci barem u Maysku (ili June-sku jer su ti buy-out playevi teski za tempirati) Kumst je u tome KOJU od silnih Krejmerovih preporuka poslusati i slijediti. Ja imam osjecaj kad su njegova objasnjenja jako UVJERLJIVA i slijedim samo TAKVE njegove preporuke a to je u prosjeku MOZDA par tjedno (tj. niti 1 puna po emisiji_) a ima tjedana kad NI nema nekih dobrih preporuka za moj pojam, osobito sa opcijskog stanovista!

    avatar

    03.05.2007. (23:16)    -   -   -   -  

  • Wirtschaft

    Vidio sam PING, samo je market vec bio na samom zatvaranju. Mislim da je zadnja cijena bila 1.65 (preporuka 1.60). Pitanje koje se sad postavlja je sljedece: prodao sam 5x PUT JUN (na CYPB) na sto mi je account prepolovljen (jer je OX odmah odvojio novac za eventualnu kupnju dionica). Imam nesto sitno Q'sa za slucaj da market naglo padne i jos cca 2400$ za raspolaganje. Da li bi bilo pametno da sad sacekam da se cypb raspetlja? Niski nivo stanja racuna je razlog zasto se nisam jos upustio u kupnju bar 3 call @1.65. (iako se ovdje radi o virtualnim novcima, svejedno se treba vjezbati voditi money management?)

    avatar

    04.05.2007. (08:30)    -   -   -   -  

  • Wirtschaft

    Izgleda da Microsoft ponovno hoce preuzeti Yahoo. Danas su skocile dionice Yahooa na Frankfurtskoj burzi za 15%.

    avatar

    04.05.2007. (15:03)    -   -   -   -  

  • Optionmaster

    @W:. E to je sad dilema koju ces SAM morati rijesiti. Da li POSTIVATI MONEY MANAGEMENT pravila na TRENING PAPER-ACCOUNTU ili reci sam sebi (u glavi) "na pravom trejding acc sad bih cekao prvo OVAJ trejd ali na trening acc. za potrebe treninga cu to zanemariti i ponasati se drugacije" .. Ne znam kakva si osoba psiholoski (moras li sve proci 100% ISTO na treningu i u stvarnosti ili imas neke ili visoke sposobnosti apstrakcije)> Kao O/M jedino te mogu upozoriti na cinjenicu da se i iz SHORT PUT POZICIJA MOZE IZACI RANIJE tj ako rast dionice ili naprosto PROTOK VREMENA jako OBEZVRIJEDI Te puteve koje si prodao, mozes ih OTKUPITI za frakciju cijene i izaci PRIJE expiracije (ne moras cekati kraj - mozes izaci bilo kada samo ako dionica PADA od tocke gdje si prodao puteve, platiti ces vise nego sto si DOBIO za njih).. Ostalo ces morati odluciti sam .. Pozdrav i sretno!

    Da upravo su pokazali prilog MSFT+YHOO=GOOGLE, vrlo zanimljivo!

    avatar

    04.05.2007. (18:58)    -   -   -   -  

  • Wirtschaft

    Pazi sad sto mi se danas dogodilo: cim sam saznao za vijest, logirao sam se na OX da pogledam cijene i vido sam da je YHOO cal@30 jucer kostao 0.15. Svejedno, kliknem na taj broj, dam nalog na limit order da kupim 10 CALLova. Ocekivao sam da ce me sistem odbit (jer nisam isao na market order) i htio sam vidjet kako to izgleda no kad sam nakon otvaranja marketa pogledao rezultat iznenadio sam se jer se sistem prihvatio tu narudjbu (ocito je to bio bug u simulatoru) i dodjelio mi cca 3200$.
    U pravu si, na pravom trejdanju bih cekao da se situacija tu raspetlja. Pocetnik sam i nema smisla previse riskirati. Sad eto jedrim u zaljevu i ucim navigirati (uz mentora) pa onda mogu i malo 'riskirati'. No sa ovim danasnjim poklonom od OX-a mogu vjezbati jos malo.

    avatar

    04.05.2007. (19:53)    -   -   -   -  

  • Bundy

    Evo me opet, sada radi komentiranje!

    avatar

    04.05.2007. (20:38)    -   -   -   -  

  • optionix

    ping od jučer na +16% u opcijama i raste :-). dionica narasla za cca 3,5%, a opcija 16%. čisto podsjetnik na prednosti laverage-a i opcija. thx for ping optionmaster!

    avatar

    04.05.2007. (21:20)    -   -   -   -  

  • Wirtschaft

    Evo danas svi na CNBCju pricaju o Mergemaniji. Reuters, Yahoo, DJ - zanima me sto se dogadja sa cijenama dionica ako se merge/kupovina ne napravi. Da li se vracaju na nize nivoe ili ostaju na ovim novim vrijednostima? Pozdrav svima.

    avatar

    04.05.2007. (21:50)    -   -   -   -  

  • Optionmaster

    @BUndy..hm.. pitam se kako je tvoj blog zavrsio na listi zabranjenih komentara?! Siguran si da nisi imao neki blog ranije pod istom adresom? Ja ne uobicavam stavljati na listu zabranjenih komentara nikoga tko nije bas ono - spammer ili neki od ideoloskih dosadnjakovica..?! Protumisljenicima (Pingvin, Contreso i sl) je HK sirom otvoren, samo zbog spammera NE MOGU MAKNUTI zabranu ne-registriranima! To medjutim ne bi trebala biti prepreka, ne?! Pozdrav i welcome back!

    avatar

    04.05.2007. (23:09)    -   -   -   -  

  • Bundy

    Zadnji puta sam poslao poruku prije 2 dana i sve je bilo ok. Nikakav drugi blog nemam. Meni je još manje jasno, možda si slučajno kliknuo, zna se i to desiti.
    U svakom slučaju, sada je sve ok.
    No to me nije spriječilo da manju sumicu uložim u ping 3 i ovaj je zbilja brzo proradio, tako da se pridružujem zahvalama!
    Naravno, kod svih opcija, dok ne prodamo, nikada ne znamo da li ćemo završiti u plusu, ali lijepo je vidjeti ovakav početak. Sad vidim da nisam pogriješio kupujući po 1.65, da nisam povisio za 0.05 iznad preporuke, sada ne bi bio unutra...

    avatar

    05.05.2007. (00:45)    -   -   -   -  

  • Optionmaster

    @W: Cestitam na dobroj zaradi na Yhoo! NE znam da li bi tako uspio upasti i u pravi trejd. Ja nisam (ne na limit) jer je pri kraju dana malo pao kad se pronijela vijest da MSFT NE MISLI KUPITI YHOO nego samo sklopiti neku vrstu strateskog dogovora, udruge ili synergy u zajednickom interesu (valjda onom protiv GOOG)! Uglavnom AKO DO OTKUPA NE DODJE UOPCE (uzmimo bolji primjer DJ dionice) IZ NJE CE IZACI SAV SPEKULATIVNI INTERES OD $20-tak dolara koji je usao na temelju ponude od $60/dionici. Problem (i razlog zasto sad svi ne ulete na puteve) je u tome sto
    1. kad zapocnu tako pregovori mogu se otegnuti dulje vremena (u tjednima) i ponuda po shareu moze NARASTI (kupac moze nuditi vise kao i svugdje)
    2. druge kompanije obicno ulete u vakuum (ako se prva ponuda odbije) pa pocnu i one nuditi otkup (u ovom slucaju ih ima dosta koje bi mogle biti zainteresirane)
    3. Ako uzmes put na recimo 55-60, mozes se u ponedjeljak probuditi sa novom ponudom na 65 i ode tvoje pozicija..
    4. Po ponudi u drugoj slicnoj dionici Rojtera, vidi se da se ova jsegmenat ZAGRIJAO i tesko se sad kladiti protiv njega!

    avatar

    05.05.2007. (01:28)    -   -   -   -  

  • Wirtschaft

    @OM: Hvala na iscrpnom odgovoru. Iduci tjedan u petak dolazi PPI. Da li cemo pokusati uhvatit koju ribicu na taj mamac, tj. kako cemo (ili da li cemo) se postavit u neku poziciju?
    AKo sam dobro skuzio vjesti market je jos uvijek bullish ali kao i uvijek oprezan. Broj nezaposlenih je 4.5% sto je nisko, ali broj novozaposlenih je opao, kao i housing market sto ukazuje da su mjere fedsa kao djelovale, pa market ne ocekuje daljnje povecanje kamata. Sa druge strane imamo ogromnu kolicinu novca spremnu uci na market. Sve kao mirise na bikove.

    avatar

    05.05.2007. (08:06)    -   -   -   -  

  • Wirtschaft

    Sad sam bas procitao da je i FOMC meeting sljedeci tjedan kao i Retail Sales (ne samo PPI). Da li ti imas svoj kalendar na kojem si zapisao bitne dogadjaje ili reagiras na njih kako dolaze (npr. procitas najavu u market izvjestaju od yahoo-a i onda kazes a-ha)?

    avatar

    05.05.2007. (08:26)    -   -   -   -  

  • wtf...

    hm...zanimljivo...ma nije mi se dalo citat...ma navrati...ali zbilja korisne informacije...

    avatar

    05.05.2007. (22:01)    -   -   -   -  

  • Marianna

    neznam kako ti se da pist tako tuge postove

    inače vrlo koristan blog

    avatar

    08.05.2007. (10:42)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...